HTML

NetSzemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok

Jelenleg ez a blog az "online közösségi televiziós kisérlet" munkanaplója, a project dokumentálását szolgáló elsődleges dokumentum. A legfontosabb tudnivalókat itt találod: www.kmgl.bloghu (ez arról szól, hogy hogy lehet a lehető legkellemesebb munkával a lehető legtöbb pénzt keresni), valamint a www.startnap.com/freeland, amely a virtuális királyság linkgyűjteménye, amolyan kezdetleges "királyi telefonkönyv". Végül a www.startnap.com/2011 arra való, hogy - ha nem jut job eszedbe - legyen egy kiindulópontja a saját startnapodnak. Vegyél át bármit, amit tetszik, de ügyelj arra kérlek, hogy te is oszd meg a tapasztalataidat! Előzmények: (2008-2009) A RádióQ-n 2008-2009-ben futott műsor blogja. Jelenleg a NetSzemle videós változata a NetSzemle.hu címen követhető - Folyamatos cikk- és videóválogatás - Saját készítésű anyagok - Szavazások, játékok - Szombatonként új, 2 órás online tévé - Élő adás lehetősége - Heti hírlevél

Friss topikok

  • NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: Itt vagyok, most jöttem meg Seattleből, itt vanmak a a videók róla: youtube.com/telkes (2011.11.03. 12:37) Új honlapok és értelmes akciók
  • 1.szóló: Érdekes volt látni Humánia emblémáját. (vs. "IDE":)) Az jutott róla eszembe, hogy ha valaki valami... (2009.07.16. 22:43) Körlevél a listára
  • 1.szóló: Nekem ez a beágyazott szavazás nem igazán működik... (Firefoxon) Direktben: poll-r.hu/poll/101392... (2009.07.16. 22:31) Szavazás
  • NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: JB, pedig egyszerű. Egy ilyen kérdés ahhoz a 90%-hoz szól, akik nem szeretik a főnöküket. Nem azt ... (2009.06.27. 07:20) Vannak-e megosztható tapasztalataid?*
  • Neduddgi: Örülök neki! :o) (2009.04.17. 00:55) Találós kérdés a hallgatókhoz / Előzetes

Ma 20-21

2009.04.09. 09:05 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

20,00 Konzerv zene, amit nyomat a csatorna

20,05 (kb.) Vári József felvezetése, aki pár mondattal bemutatja a vendégeit, akikhez egy körkérdést intézek

20,15 zene

20,20 Dr. Lenkei Gábor

20,30 zene

20,35 Szendi Gábor

20,45 zene

20,50 Körkérdés

20,55 Vége.

Vári J. összefoglalója:
A Codex Alimentarius erősen korlátozni fogja a vitaminforgalmazást illetve a táplálékkiegészítőkben forgalomba hozható vitaminok és nyomelemek dózisonkénti mennyiségét. Ezzel együtt - tudomásunk szerint - újra engedélyezett lesz a tiz legveszélyesebbként regisztrált "növényvédőszer" közül hét alkalmazása.

Ez a két változás, egész pontosan ezek következtében beálló helyzet tovább rontja az emberek általános egészésgi állapotát. Egyes vélekedések szerint tíz éven belül közel 1 milliárd ember eshet áldozatául az általános mérgezéseknek, melyek az élelmiszerekben bevitt mérgek eredményeként jön (jöhet) létre!
További következmény lehet az emberek elkeseredettségének "depresszív hajlamának" növekedése és az egyébként hatástalan, illetve szinte teljes mértékben negatív hatású antidepresszánsok alkalmazásának tömegessé válása.

A műsorban egyrészt fel szetenénk hívni az emberek figyelmét erre a törekvésre, valamint ennek közvetlen és közvetett veszélyeire, másrészt kicsit beszélnénk arról, hogy ez magyarországon mit eredményezhet.

A felmerülő kérdések, amelyek a műsorban elhangozhatnak:

Van-e valós alapja a vitaminforgalmazás korlátozásának, veszélyes-e nagy mennyiségű vitamint fogyasztani?
Van-e valós alapja az antidepresszánsok fogyasztásának, hasznosak-e ezek, segítenek-e valamiben?
Kiknek áll-hat érdekében a Codex Alimentarius korlátozásainak bevezetése?
Van-e módunk és lehetőségünk ennek megakadályozására, illetve, ha bevezetésre kerül, mit tehetünk, hogy csökkentsük, vagy esetleg elkerüljük a negatív hatásokat?

A beszélgetésben (előtte és utána) elhangozhatnak honlapjaitok címei és a könyveitek címei.

4 komment

Címkék: lenkei vári szendi codex alimentarus

A bejegyzés trackback címe:

https://web22.blog.hu/api/trackback/id/tr251053186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neduddgi 2009.04.08. 21:59:15

"A Codex Alimentarius erősen korlátozni fogja a vitaminforgalmazást illetve a táplálékkiegészítőkben forgalomba hozható vitaminok és nyomelemek dózisonkénti mennyiségét."

Engem az érdekelne, hogy ezt az információt mire alapozzátok? Lehet, hogy igaz, de én még semmi nyomát nem leltem (leszámítva persze a vitaminforgalmazók által keltett pánikcikkeket).
A CA honlapján erről csak cáfolatot találtam, a hivatkozott standard szintén nem tartalmaz drasztikus korlátozást, és az EU-s illetve magyar jogszabályok sem. Remélem, hogy objektíven fogjátok körüljárni a témát, mert tényleg érdekel. Ha ugyanis igaz a hír, akkor az valóban elég felháborító, ha pedig rémhír, akkor azt meg tisztázni kéne és nem terjeszteni. Köszi.

Neduddgi 2009.04.08. 22:01:39

Ja, és Szendi bár nagyon nagy tudású és tiszteletre méltó ember, nem doktor. Még... :-)

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2009.04.09. 13:46:30

Köszönöm, már ki is javitottam. A kérdésedet is csak megerősiteni tudom.

Neduddgi 2009.04.09. 21:14:37

Sajnálom, hogy ilyen kevés idő jutott az adásban. Ma éppen csak a felszínt tudtátok ennyi idő alatt megkarcolgatni. Tök jó lenne, ha még folytatnátok a témát/témákat, mindegyik érdekes és fontos.
Az külön érdekelne, hogy Lenkei miért hivatkozik mindig az RDA-ra mint maximumra (na jó, sejtem...), amikor sem az EU, sem a magyar szabályozásban nem az a mérvadó maximális határ. Van egy un. "Upper Intake Level" (UL), ami a sokszorosa az RDA (ajánlott beviteli szint) értékeinek, és a hatályos jogszabályok (egyelőre??) ebben maximálják az étrendkiegészítők vitamin- és ásványianyag tartalmát. A beszélgetésben említett C vitamin esetében az RDA valóban 60mg, ezzel szemben a felső korlátnak számító UL 2000mg, ami azért nem ugyanaz, sőt a megidézett Szent-Györgyi professzor által javasoltakkal is jobban összhangban van... (Egyébként éppen az UL limit miatt kaphatóak étrendkiegészítőként 1000 mg-os C vitamin készítmények).

Szóval szerintem érdemes lenne a témát alaposabban feldolgozni, mert fontos és biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül is még sokakat érdekel.
süti beállítások módosítása