HTML

NetSzemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok

Jelenleg ez a blog az "online közösségi televiziós kisérlet" munkanaplója, a project dokumentálását szolgáló elsődleges dokumentum. A legfontosabb tudnivalókat itt találod: www.kmgl.bloghu (ez arról szól, hogy hogy lehet a lehető legkellemesebb munkával a lehető legtöbb pénzt keresni), valamint a www.startnap.com/freeland, amely a virtuális királyság linkgyűjteménye, amolyan kezdetleges "királyi telefonkönyv". Végül a www.startnap.com/2011 arra való, hogy - ha nem jut job eszedbe - legyen egy kiindulópontja a saját startnapodnak. Vegyél át bármit, amit tetszik, de ügyelj arra kérlek, hogy te is oszd meg a tapasztalataidat! Előzmények: (2008-2009) A RádióQ-n 2008-2009-ben futott műsor blogja. Jelenleg a NetSzemle videós változata a NetSzemle.hu címen követhető - Folyamatos cikk- és videóválogatás - Saját készítésű anyagok - Szavazások, játékok - Szombatonként új, 2 órás online tévé - Élő adás lehetősége - Heti hírlevél

Friss topikok

  • NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: Itt vagyok, most jöttem meg Seattleből, itt vanmak a a videók róla: youtube.com/telkes (2011.11.03. 12:37) Új honlapok és értelmes akciók
  • 1.szóló: Érdekes volt látni Humánia emblémáját. (vs. "IDE":)) Az jutott róla eszembe, hogy ha valaki valami... (2009.07.16. 22:43) Körlevél a listára
  • 1.szóló: Nekem ez a beágyazott szavazás nem igazán működik... (Firefoxon) Direktben: poll-r.hu/poll/101392... (2009.07.16. 22:31) Szavazás
  • NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: JB, pedig egyszerű. Egy ilyen kérdés ahhoz a 90%-hoz szól, akik nem szeretik a főnöküket. Nem azt ... (2009.06.27. 07:20) Vannak-e megosztható tapasztalataid?*
  • Neduddgi: Örülök neki! :o) (2009.04.17. 00:55) Találós kérdés a hallgatókhoz / Előzetes

Zeekrewards 2 percben

2012.08.14. 17:40 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: Zeek Telkes

Mire jó az élő adás?

2012.06.06. 09:01 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

ÉLŐ

Szólj hozzá!

Az első belépés - biztató jelek

2012.06.05. 18:34 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Ezt is meg kell tanulni

2012.06.03. 02:01 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

4 perces Zeek összefoglaló

2012.06.03. 01:54 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Ha ezt tetszett, nézd meg a hosszú anyagot is: http://startnap.com/zeekrewards

Szólj hozzá!

Freeland új neve: LÁJKORSZÁG*

2012.05.06. 15:12 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Az új "országalapító" oldal rendszertervét 2012. május 15-ig kell létrehoznom, beleértve a rendszer bemutatását is 1 percben, 5 percben.

"Prelaunch" 2012. május 15-augusztus 31.

Start at 2012. szeptember 1.

-Korábbi neve Freeland Szabad Magyar Királyság. Na és ki a király?

Szólj hozzá!

Nulladik lépés

2012.05.03. 18:31 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: greeenway

Május 15-én indul

2012.05.03. 08:14 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: tabzi

Május 1-jei körkérdés

2012.04.30. 19:18 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: körkérdés 1 május

Tabzi - Mi van róla a neten?

2012.04.28. 18:49 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szinte semmi.

Szólj hozzá!

Címkék: tabzi

Az ingázásról

2012.04.28. 12:51 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Nem árt tisztázni, hogy az inga a radiesztéta egyik legfontosabb eszköze. Az inga csak jelzi az információkat, hogy mi mit kezdünk vele, már más kérdés. Neked is van veled született radiesztétikai érzékenységed. De ahhoz, hogy teljesen ki tudd használni az inga segítségét, nagyfokú figyelem, összpontosítás és sok gyakorlás szükséges. Az inga nem varázseszköz, csupán segédeszköz, amely jelzésre szolgál. Az inga tulajdonképpen nem más, mint közvetítő eszköz a tudat és a tudatalatti között.

Tovább a cikkhez!

Te is képes vagy rá!
Sokan tévesen azt hiszik, hogy az ingázáshoz különleges képességre van szükség. Pedig nem így van. Az emberek kilencven százalékának van radiesztetikai érzékenysége, és képes is ezt hasznosítani. Nagy részük azonban sosem fedezi fel magában ezt a tehetséget. A velünk született vagy szerzett érzékenység mellett a koncentrációs képességnek is óriási szerepe van abban, hogy kiből lesz radiesztéta. Mivel mindössze huszonöt százalékban számít az adottság, és a többi részt a figyelem-összpontosítás határozza meg, gyakorlással fejleszthetjük az ingázás „tudományát".

Tovább a cikkhez!

Fórum.

Szólj hozzá!

Occupy Freeland

2011.11.03. 12:35 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Freeland jelenleg csupán egy képzeletbeli ország, amelyben szabadon és boldogan élnek az emberek. "Occupy Freeland" aktálisan egy dokumentációs kísérlet, vagyis eszközként használom a saját magam tapasztalatait és mindenki másét, akikre úgy gondolom, hogy érdemes figyelni.

OCCUPY!

Szólj hozzá!

Occupy Seattle

2011.11.03. 10:01 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

További videókhoz kattints ide!

Az Occupy Seattle honlapja.

Szólj hozzá!

Címkék: seattle occupy

Freeland

2011.09.30. 05:37 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Freeland is an open online workshop to create the "ideal" community for those of you are ready to think over it again and again until we reach a clear picture of the future. I use stantard video documentation for the project and looking for open minded people interested in project such as "How to create the ideal country on the ocean?"

Szólj hozzá!

Seasteading / Freeland a tengeren lesz?

2011.09.10. 03:18 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Why The World Needs Seasteading

The vision of seasteading is an urgent one. We can already see that existing political systems are straining to cope with the realities of the 21st century. We need to create the next generation of governance: banking systems to better handle the inevitable financial crises, medical regulations that protect people without retarding innovation, and democracies that ensure our representatives truly represent us.

Seasteaders believe that government shouldn't be like the cell phone carrier industry, with few choices and high customer-lock-in. Instead, we envision a vibrant startup sector for government, with many small groups experimenting with innovative ideas as they compete to serve their citizens' needs better.

Currently, it is very difficult to experiment with alternative social systems on a small scale; countries are so enormous that it is hard for an individual to make much difference. The world needs a place where those who wish to experiment with building new societies can go to test out their ideas. All land is already claimed -- which makes the oceans humanity's next frontier.

Fortunately, we are bringing this vision closer to reality every day. Read answers to the top 10 questions about seasteading, or learn about our strategy.

Ha érdekel ez a kérdés és/vagy a Freeland project, ha te is azok közé tartozol, akik néha eljátszanak a gondolattal, milyen lenne egyszer csak lelépni és egy új helyen mindent előlről kezdeni, vagy ha csak kíváncsi vagy a Freeland project fejleményeire, iratkozz fel a Freeland levelező listára és akkor biztosan nem maradsz le semmiről!

Szólj hozzá!

Mire tanít a válság?

2011.09.05. 19:01 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Why should I write in English?

2011.08.01. 23:32 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

The Benefits
Just the fact that you have reached this page means that you are likely well-aware of the many benefits of becoming a how-to author. But here's a quick review of some of the more obvious reasons why you would want to seriously consider writing a how-to book/ebook.

You'll Make More Money
How-to books are profitable. People are willing to pay good money for the kind of instant practical information that how-to books tend to offer. It's a well known fact in the publishing industry that people will pay much more for a how-to book than they will for a best-selling novel.

You'll Gain Respect and Credibility
Once you have published a how-to book on any subject you will be regarded by everyone, including other experts in your field, as an expert in your own right. Your book will give you instant credibility in your area of specialty. And, because they have read your book and gained trust in you, people will be much more open to your future initiatives.

You'll Write Your Book Quickly and Easily
Writing a how-to book is a quick and easy way to become a published author for the first time, with the least amount of effort. After all, how hard can it be to write about how to do something in which you are already an expert? You'll be writing about a subject that you already know all about. It's almost a no-brainer!

You'll Grow Your Business
Once your how-to book gets into main stream distribution, it will have a snow-ball (or viral) effect. Readers will soon start visiting your Web site(s), e-mailing you, and/or calling you up. This will quickly lead to additional business for you in areas not directly related to your book such as sales of other products and/or consulting services.

You'll Become Well Known
How-to books are great marketing tools. Writing a successful how-to book in your field will often lead to recognition beyond that field. You will be seen as an "author" in your own right and people and companies will begin to seek you out. You'll be able to ride that credibility wave to other authoring and related opportunities outside of your own specialty area.

Forrás.

Szólj hozzá!

Online TV adás

2011.07.31. 06:57 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Dr. Telkes József, pszichiáter, fejvadász az alapítója annak az elsősorban önfejlesztésre vágyó közönségnek szánt online TV-csatornának, amely mostantól a NetSzemle.hu címen érhető el az interneten. A nézők meghívást kapnak a Nyitott szerkesztőségbe (www.youtube.com/telkes), ahol szavazataikkal beleszólhatnak abba, hogy mi kerüljön bele a műsorokba. Minden hétfőn és szerdán este 8-kor jelentkezik a műsor, amelynek mostani számában Balogh Bélával, A végső valóság című könyv szerzőjével láthatunk egy érdekes beszélgetést.

Tovább az online TV műsorához.

Szólj hozzá!

1 óra 40 perc

2011.07.30. 02:38 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

20110728

2011.07.29. 10:48 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Tarnóczy Vilmossal beszélgettem

2011.07.26. 15:11 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Ha megkérdezné valaki, mik azok a tulajdonságok, amik hátráltatnak az életben, három dolgot tudnék felsorolni: hiszékeny vagyok, néha naiv, és álmodozó vagyok.
Ha ezek után megkérdezné, hogyan akarok ezen változtatni, azt felelném sehogy. Mivel minden sikeremet ezeknek a tulajdonságaimnak köszönhetem.

Tovább a teljes blog bejegyzéshez!

A teljes - kb. 1,5 órás - beszélgetést ezen a címen találod, az online tévében pedig 2011. szeptember 5-én este 8-kor.

Szólj hozzá!

Címkék: vilmos tarnóczy

Big Bölcs Bivaly 2.0

2011.07.23. 14:19 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Címkék: bbb

A civil kurázsi 10 pontja

2011.07.23. 13:21 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A civil kurázsi 10 pontja

 

Ön is tanúja lehet olyan veszélyes helyzetnek, melynek során megtámadnak, megsértenek vagy megfenyegetnek embereket. Nem könnyű ilyenkor helyesen cselekedni. Semmit sem tenni viszont súlyos hiba. Már kis dolgok is, mint például egy mobilhívás a rendőrségre vagy segítségkérés egy járókelőtől, nagy hatásúak lehetnek. A bátor viselkedés tíz tanácsát bárki használhatja anélkül, hogy önmagát veszélybe sodorná.
 
1. - Legyen felkészült!
Képzeljen el egy olyan helyzetet, melyben egy embert molesztálnak, fenyegetnek vagy megtámadnak. (pl. A villamoson egy férfi molesztál egy lányt, ...)
Gondolja végig, mit érezne egy ilyen helyzetben.
Gondolja meg, mit tenne Ön egy ilyen helyzetben.
 
2. - Őrizze meg a nyugalmát!
Összpontosítson arra, hogy azt tegye, amit korábban elhatározott!
Ne hagyja, hogy félelme vagy a düh érzése eltántorítsa!
 
3. - Cselekedjen gyorsan!
Azonnal reagáljon, ne várjon mások segítségére. Minél tovább tétovázik, annál nehezebb lesz beavatkozni.
 
4. - Hívjon segítséget!
A villamoson vagy a vonaton vegye elő mobilját és hívja a rendőrséget (Hívószám: 107) vagy húzza meg a vészféket!
A buszon riassza a buszsofőrt!
Az utcán kiáltson hangosan!
A legjobb, ha azt kiáltja: "Tűz van!", mert erre mindenki reagál.
 
5. - Ébressze fel a figyelmet!
Szólítsa meg személyesen a többi jelenlévőt. Vonja be őket a felelősségteljes cselekvésbe: Pl. „Ön, abban a sárga dzsekiben, szóljon kérem a buszsofőrnek!”
Beszéljen hangosan és határozott hangon. Ez Önnek önbizalmat ad, másokat pedig arra bátorít, hogy ők is beavatkozzanak.
 
6. Bizonytalanítsa el, hozza zavarba a tettest!

Kiabáljon hangosan! Hívja fel magára a figyelmet!
 
7. - Adjon támogatást az áldozatnak!
Nézzen az áldozat szemébe és ne vegye le róla a szemét. Ez csökkenti félelmét.
Szólítsa meg az áldozatot: „Segítek Önnek!”
 
8. - Kerülje az erőszakot!
Fölöslegesen ne hozza magát veszélybe.
Soha ne érintse meg a tettest, mert az attól gyorsan agresszívé válhat.
Ne használjon fegyvert, mert a helyzet ettől csak rosszabb lesz.
 
9. - Ne provokálja a tettest!
Magázza a tettest, nehogy a többiek azt higgyék, hogy Ön esetleg ismeri őt.
Ne nézzen mereven a támadó szemébe, mert attól még agresszívabbá válhat.
Bírálja a viselkedését, de ne a személyét.
Ne hagyja, hogy Önt provokálják, maradjon nyugodt.
 
10. - Hívja a rendőrséget!
Vezetékes vonalról és mobilról is a 107-es hívószámon érhetők el.
Nagyon figyeljen és jegyezze meg a tettesek arcát, ruházatát és menekülésük útvonalát.
Tegyen feljelentést a rendőrségen (személyesen, telefonon vagy az Interneten)
Vállalja a tanúskodást. Amennyiben a rendőrség nem akarja önt tanúként meghallgatni, forduljon a nyomtatott és elektronikus sajtó belpolitikai szerkesztőségeihez valamint jogvédő civilszervezetekhez.

Mindenkinek biztonságos és eseménymentes járást-kelést,

közlekedést és mindennapokat kívánunk!

Forrás.

Szólj hozzá!

Címkék: civil kurázsi

Piszoárt minden fára!

2011.07.23. 00:00 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Szólj hozzá!

Milyen a magyar nép mentális állapota?

2011.07.22. 13:56 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

1.

Több mint 30 ezerre tehető azok száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére. Szinte száz százalékban férfiakról van szó, akik között nagyobb arányban találhatóak a 18-29 évesek.

A kutatás eredményei szerint a 3,6 millió, hetente legalább egy alkalommal internetező magyar felhasználó 1%-a tett már ilyet. Emellett a válaszadók 4%-a nyilatkozott úgy, hogy van olyan ismerőse, akiről úgy tudja, hogy telepített már kémprogramot más számítógépére. Ez utóbbi közel 150 ezer felhasználót jelent, akiknek többsége valószínűleg bűncselekményt követ el tettével.

Forrás.

Az érdekel, hogy mi lesz velük, és hogy tudják-e, hogy milyen karmikus terhet vesznek a nyakukba ezzel, akár tudják ezt akár nem, és akár hisznek-e benne akár nem: A karma ellen nincs apelláta.

2.

???

Szólj hozzá!