HTML

NetSzemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok

Jelenleg ez a blog az "online közösségi televiziós kisérlet" munkanaplója, a project dokumentálását szolgáló elsődleges dokumentum. A legfontosabb tudnivalókat itt találod: www.kmgl.bloghu (ez arról szól, hogy hogy lehet a lehető legkellemesebb munkával a lehető legtöbb pénzt keresni), valamint a www.startnap.com/freeland, amely a virtuális királyság linkgyűjteménye, amolyan kezdetleges "királyi telefonkönyv". Végül a www.startnap.com/2011 arra való, hogy - ha nem jut job eszedbe - legyen egy kiindulópontja a saját startnapodnak. Vegyél át bármit, amit tetszik, de ügyelj arra kérlek, hogy te is oszd meg a tapasztalataidat! Előzmények: (2008-2009) A RádióQ-n 2008-2009-ben futott műsor blogja. Jelenleg a NetSzemle videós változata a NetSzemle.hu címen követhető - Folyamatos cikk- és videóválogatás - Saját készítésű anyagok - Szavazások, játékok - Szombatonként új, 2 órás online tévé - Élő adás lehetősége - Heti hírlevél

Friss topikok

  • NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: Itt vagyok, most jöttem meg Seattleből, itt vanmak a a videók róla: youtube.com/telkes (2011.11.03. 12:37) Új honlapok és értelmes akciók
  • 1.szóló: Érdekes volt látni Humánia emblémáját. (vs. "IDE":)) Az jutott róla eszembe, hogy ha valaki valami... (2009.07.16. 22:43) Körlevél a listára
  • 1.szóló: Nekem ez a beágyazott szavazás nem igazán működik... (Firefoxon) Direktben: poll-r.hu/poll/101392... (2009.07.16. 22:31) Szavazás
  • NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: JB, pedig egyszerű. Egy ilyen kérdés ahhoz a 90%-hoz szól, akik nem szeretik a főnöküket. Nem azt ... (2009.06.27. 07:20) Vannak-e megosztható tapasztalataid?*
  • Neduddgi: Örülök neki! :o) (2009.04.17. 00:55) Találós kérdés a hallgatókhoz / Előzetes

Nyilvános tanácsadás avagy Dr. Telkes József élveboncolása a "Merj álmodni Magyarország" projectekben avagy az életre kelt alapelvek

2009.05.12. 07:04 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Mármint úgy értem, hogy ezek az alapelvek, amelyek életre kelnek.

Hogy is készül (mostantól) a műsor? (Az összefoglalóm főként az újaknak szól.)

Először is, a műsor azért született, hogy nyilvánosságot szerezzek az ingatlanalapos károsultak mondandójának. Könyv, internetes oldalak, ez a műsor, és egyre több videó, amivel próbálkoztam, több-kevesebb sikerrel.

12 "rávezető" adás után a múltkor felvezettem a "Merj álmodni Magyarország" programot, amelynek - amelyben - a célom, hogy 2009 karácsonyára legyen egy küldetésmondata az országnak. Egészen 2009. december 1-ig lehet agyalni, ezután mindent átnézek, megtanácskozom a tanácsadóimmal és cégül készen lesz az általam - X ezer ember véleményét ismerve - Magyarország küldetésmondata 1.0

Már elkezdődött!

Az egyéni célokkal indulunk, és ehhez most én is (újra)fogalmazom a céljaimat, mindjárt egy következő bejegyzésben. Mindenkit arra biztatok, hogy ha még ne ismeri a Csodalámpa könyvet, ovlassa gyorsan el, aki emg ismeri, lapozza fel, ha szüksége van segitségre a céljai megfogalmazásához. Ezt a könyvet vagy 20-25 célkitűzés támájú könyv közül választottam ki vagy 10 éve, aztán kiadtam az akkor hálózatnak (Sunrider), végül odaadtam a Doubravszky Gyurinak (Bagolyvár Kiadó), hogy adja ki ő, igy talán több emberhez jut el. Majd megkérdezem, mennyihez sikerült eljutni, de akármennyi a válasz, azt mondom rá kevés. Az emberek 95%-ának nincs leirt célja, és ezt már hazai felmérések (saját szavazásaink) is bizonyitják.

A műsorban és itt a blogon is várom, kinek mi célja, és hogy szerinte mi legyen az ország specialitása, fő célja, startégiája vagy jelmondata, egyáltalán hogy milyen legyen az a Magyarország, amelyet 10 év múlva látni szeretne.

A saját szerepem az, hogy ezeket az ötleteket összegyűjtem és közreadjam, lehetőséget adva azok internetes megvitatására és értékelésére is (szavazások).

Most csütörtökön lesz az első alkalom, hogy a Merj álmodni Mo. projecthez tanácsadókat hivok meg, a törzshallgatók számára - Boós Tibor ügyvéd úr kivételével - már látott arcokat, Sándor Lászlót, Vári Józsefet. Már felvettem a kapcsolatot Wolf Gáborral, aki mint internetes marketing oktatási guru ténykedik a köz örömére, aki remélem segit abban, hogy a KÖSZ szervezkedése vagy a Forró Szék internetes tv-műsor eljusson a célcsoportjához, a NetSzemle.hu "portál" - valójában blog, na jó akkor mondom úgy, portálnak álcázott blog - is minél több internetes vándor cééjainak elérésében szerepet vállalhasson.

Jövőkép?

  • Legyen a NetSzemle.hu nagyobb, jobb, és 100%-ig hirdetésmentes médium, "at első magyar valódi közösségi portál" 2010-re.
  • Legyen a "Forró szék" c. internetes tv-műsornak kb. annyi látogatója 10 nap múlva, amennyi jelenleg az Indexnek van.
  • Legyen a NetSzemle.hu c. rádió műsornak több hallgatója, mint Fiala János reggeli műsorának. :)
  • Legyen a KÖSZ-nek 2009 év végére legalább 10.000 rendes tagja, és legyen jó hire, rettegjenek tőle a bankok és a felügyelet, és tudja minden magyar, mit jelent a neve. :)
  • Legyen igazság a Földön, konkrétan érjük el nyilvános, törvényes eszközökkel, hogy ne maradhassun olyan politikus a helyén, ne intézhessen a nevemben - a nevünkben - semmit az, aki nem mond igaza.
  • Legyen királynője kis hazánknak Seres Mária, vagy valaki, aki lehagyja őt Erős Győző ötlete alapján készülő "Válasszunk királynőt magyarországnak" c. vetélkedő műsorunkban, amelynek részleteiről egyelőre többet nem árulhatok el, annál is inkább, mert még nincs teljesen kitalálva. Mindenesetre valszeg erre mennék június 7-i után. Erős Győzőt és elképzeléseit viszont hamarosan bemutatom itt a Munkanaplóban először, mert könnyen lehet, hogy tartósan együtt dolgozunk, és lehetséges, hogy a Japántapasznak is "stratégiai partnere" lehet, úgy is, mint a Japántapasz és Placebo Intézet (JPC), amely oldalnak célja, hogy kifigurázza a jelenlegi élemiszer szabályozás és gyógyszer lobbi okozta - néha életveszélyes - visszásságait és főként: nyilvánosságot adjon azoknak a kezdeményezéseknek, amelyekről érdemes tudni minden embernek.

Mindenki a tanácsadóm!

Akár hiszed akár nem, a te tanácsaid is érdekelnek és minden lehetőséget megadunk a műsorban arra, hogy kifejthesd a véleményed. A leginkább azok a személyes tapasztalataid érdekelnek, amelyekre alapozod a tanácsodat.

Első alkalommal most csütörtökön koncentrálok arra, hogy 3 témában felvezessem a problémáimat a vendégeinek:

1. Mit tehetné(n)k annak érdekében, hogy visszaszerezzem (-zük) az ingatlanalaposok kárát azon túl, hogy perelünk, mint az állat? (Egyes szám első személyben a helyes, igy fogom feltenni a kérdést.)

2. Mit kezdjek a Japántapasszal és a Jiaogulannal, mit tegyek annak érdekében, hogy a webshop forgalma a jelenleginek legalább a százszorosa legyen? (Mondjuk ebből kellene megélnie mindenkinek, de ez most sovány.)

3. Mi legyen a NetSzemle.hu választási melléklete cimén futó "Forró szék" c. műsor marketingjével és egyáltalán a még kalapálás alatt álló műsorral, ha itt az a cél - üzletileg - hogy sokan támogassák egy kicsikével a műsort? (Adakozni lehet majd, mind a helyszinen a jegyekért - alternativa: licitálás a jegyekre, Vatera -, erről ma este fogok konzultálni az általam nagyrabecsült marketing érzékkel és ötletekkel bíró Fruzsinál, egyáltalán, természetesen, ahogy szokott, most sincs rendes "üzleti modellem":)

Reklámot itt sem tervezek, reklámriportot és adás-szponzorálást annál inkább. nagy lehetőség, ezt te is jó, ha tudod, hogy az internetes tévézésre (videó-megosztás) NEM vonatkozik a média törvény, igy nyugodtan lehetne benne rejtett reklám is, büntetlenül, lehet - vannak is - dogányreklámok. stb. Természetesen ilyen nem lesz nálam, de lehetne, mert nem a törvények számitanak egy blogger életében, hanem a lelkiismerete.)

Na ezek a kérdések azok, amelyekkel indítom a műsort, aztán majd meglátjuk mi lesz?

Az alapelveket nem terveztem, hogy taglalom, mert nyilvánvalóak. Ha valakinek mégsem az, kérdezzen nyugodtan, minden kérdésre igyekszem válaszolni, feltéve, ha tudom a választ. (Ami nem kérdés, hanem vélemény, azokra általában nem ragálok, mert a cél itt nem a vita, hanem a kérdés- és tapasztalat-gyűjtés lenne.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://web22.blog.hu/api/trackback/id/tr61116414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása